Mak bukan tak ada duit. Niaga mak tu bukan untung pun jual2 warong tu. Mak jangan nak caruut2 kan saya yer.. Gelagat Datuk Aliff Syukri dan Bonda Rozita Tarik Perhatian Netizen !!.

Nama usahawan terkenal dan bergelar jutawan, Datuk Aliff Syukri dan ibunya, Bonda Rozita Ibrahim tidak perlu diperkenalkan lagi. Mereka sangat berjaya dalam perniagaan masing-masing.

Pada awal kemunculan Datuk Aliff di kaca televisyen, secara umum ramai yang tidak mengetahui hubungan antara dua anak beranak ini. Namun begitu, lama kelamaan, hubungan mereka diketahui umum dan tidak lagi menjadi rahsia.

Jika dahulu mereka jarang berkongsi gambar dan video bersama-sama. Kalau tunjuk pun, nampak sikit-sikit sahaja muka atau pun dari pandangan belakang. Tetapi kini mereka lebih terbuka mempamerkan hubungan kekeluargaan mereka.

Image result for bonda rozita

Yang terbaru, menerusi akaun Instagram, Bonda Rozita berkongsi video berada di mahligai Datuk Aliff sempena sambutan hari jadi cucu-cucunya Qadejah, Ibraheem dan Qayyum. Telatah dan perbualan Bonda Rozita dan Datuk Aliff tarik perhatian netizen.

Jom baca perkongsian Bonda Rozita

Sy jarang kerumah anak2 sampai kri marahhh bebel dia.. ‘ Mak jgn niaga je.. kita x normal family.. Mak kena dtg rumah anak2 jalan2 dgn cucu.. Mak bukan xda duit.. Niaga Mak tu bukan untung pun jual2 warong tu..’ ”

Mak saja je lah. Just hobi nak senam. Mak nak gak menunjuk kat orang yg Mak pandai masak.. ha ha..  X untung xpa lah. Nak menunjuk macam ko Mak xda benda nk tunjuk. Ketawa kri ‘ Mak jgn nak caruut2 kan sy yer..

Rata-rata netizen terhibur dengan gelagat ibu dan anak ini. Antara komen-komen netizen. Walau anak dah dewasa, bagi seorang mak, anak tu tetap anak. Risau sentiasa pasal anak. Tak gitu bonda?

Image result for bonda rozita

Ko ade x baju yg lawa2 skit.. bg mak pakai.. yg ank nyr pon melayan hai laaa nak branak.. mmg kelaka… mereka je yg lalui dn merasai segalanya… smga d berkati dn d lindungi dri netizan yg suke mngecam.. lantak ape org kate aliffsyukriterlajaklaris… keep strong n tabah lalui liku khdupan..

Nampak sgt @bondarozitaibrahim buat bisnes n niaga bukan kerana duit dan nakkan kemewahan kesenangan.. sebab kalau nak selang lenang skrg bonda dah boleh senang lenang. ank2 pun dah mampu sgt kalau nak manjakan bonda dgn kemewahan.

tapi bonda pilih utk terus aktif dan bekerja sebab bonda anggap tu ibadah n menyihatkan. sgt layak dicontohi bonda. sy harap sy masih kuat dan aktif mcm bonda bila usia sy mcm bonda nnt..

Image result for bonda rozita

Bangga hati sorang mak bila tgok kejayaan seorg anak smpai mcm ni sekali.. Sy kagum sgt dgn bonda.. Moga sy jgk mmpu didik ank2 berjaya dunia akhirat..

Saya bangga melihat @bondarozitaibrahim dan @aliffsyukriterlajaklaris menjadi jutawan. Orang Melayu yang berjaya dengan hasil usaha dan titik peluh dalam perniagaan. Anda sumber inspirasi saya untuk mendidik anak anak tentang business..

Tanpa ibu siapalah kita. Doa ibu adalah salah satu faktor yang menyumbang kejayaan seorang anak. Hargailah dan berbaktilah kepada ibu dan bapa anda sementara dia masih ada.

Apa-apa pun, kami di Berita Kopak mendoakan Datuk Aliff Syukri dan Bonda Rozita terus berjaya dalam bidang yang diceburi. Selamat maju jaya.

sumber: beritakopak

Berita Lain

Netizen selar pelajar SPM bakar buku Add Math – Kau yang tak pandai, nak salahkan buku?

“Baru belajar sikit ilmu, tapi adab dah tak ada. Rugi,” demikian kata netizen mengenai tindakan seorang pelajar SPM yang membakar buku subjek ‘Add Math’

Pengguna Twitter, Afnaan Althaf, memuat naik gambar buku addmath dibakar dipercayai dilakukan di kawasan sekolah.

Tindakan kurang cerdiknya itu menimbulkan banyak reaksi netizen, namun Afnaan enggan mengendahkan semua itu dan membiarkan gambar itu terus berada di Twitternya.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter


wkwkwkwkwk@datoponan

Dear addmath let me express in term my frustration

2,269

2,131 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy
“Dik, abang dulu pun benci juga dengan Add Math. Tengok cikgu buat, macam senang. Bila kita nak buat, haram.“Masa SPM, abang cuma jawab tak sampai 5% soalan. Selebihnya abang tidur. Tapi tak adalah sampai bakar buku itu. So, biarlah bodoh tak dapat jawab soalan, janga bodoh buat benda begini,” – @WadieAzman.“Anak-anak orang miskin sanggup cari di longgokan sampah sarap untuk dapatkan buku-buku terpakai. Kita? Frust sikit bakar, koyak dan camp

“You should values books more than a pile of papers. Coz to them just a single book gibes a countless of knowledges,” – @denezene_

Netizen selar pelajar SPM bakar buku Add Math - Kau yang tak pandai, nak salahkan buku?
“Recyle la gile, tak pun jual. Itu kan ilmu. Korang bakar boleh buat lapisan ozon semakin menipis. Tau pun cuaca panas korang bising, tapi kita sendiri yang menyebabkan air pollution and heat.” – @NSyu.

“Berdosa bakar buku, sendiri yang tak pandai, you wanna blame the book? Jadi selama ini pergi sekolah, you buat apa? Ponteng? Certain people who wanna study also cannot, yang kau  pula? Sudahlah tidak bersyukur ada pendidikan, bodoh,” – @badasssjuju

Sumber: tnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *