Kejam! Wanita Malaysia Ugut Pasangan Australia Bayar RM2,900 Untuk Gambar Bayi Mereka Yang Baru Meninggal

Published on :

Bila orang yang kita sayang pergi meninggalkan kita, apa yang tinggal hanyalah memori mereka. Sebab tu salah satu cara untuk kita abadikan memori adalah melalui gambar dan video. Begitu juga bagi pasangan dari Australia ini, menurut World Of Buzz, pasangan ini mendapat berita yang menyayat hati bila anak mereka yang berusia 11 bulan, Amiyah meninggal dunia […]

Rakaman Misteri! “Jangan Bagi Anak Main Cermin Malam2 Lagi”.. Naik Bulu Roma Lepas Tonton Ini

Published on :

Seorang bapa berpesan agar jangan biarkan anak bermain di hadapan cermin pada waktu malam. Nasrullah Napi memuat naik status tersebut dalam Facebook miliknya susulan kejadian aneh terjadi ke atas anaknya sendiri. Allahu Akbar! “Jangan bagi anak main cermin malam-malam. “Kalau tak ini lah jadinya,” tulisnya yang turut memuat naik rakaman video sebagai bukti. Difahamkan, ketika […]

Wanita Cedera DikepaIa, Tidak Sangka Tunang Pergi Dulu.. Kereta Terb4bas Langgar Besi Penghadang Jalan

Published on :

Seorang lelaki m4ut, manakala dua lagi c3dera selepas kereta Proton Wira yang dinaiki mereka terbaabas lalu meI4nggar besi penghadang jalan dalam kejadian jam 8.15 pagi tadi di Kilometer 349.4 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara di Bidor. Siapa sangka, perjalanan yang tak disangka berakhir dengan kisah sedih Muhammad Azry Izwan Rohaizad, 22, tersepiit dan parrah […]

Penjual Aiskrim Mavt. Motosikalnya DiIanggar Kereta.. Keluar Mencari Sesuap Nasi, Berakhir Dengan Trag3di..

Published on :

Seorang penjual aiskrim dilaporkan meningg4I dunia selepas motosikal yang ditunggangnya terlibat dalam kemaIangan yang tidak diingini. Siapa sangka, niat keluar untuk mencari rezeki berakhir dengan trageddi yang menyedihkan! Dalam kejadian yang berlaku pada jam 12 tengah hari Ahad di Pasir Pekan, m4ngsa, Ahmad Samosa, 60, meninggaIdunia di tempat kejadian. Ketua P0lis Daerah Tumpat, Superintendan Ab […]

“Sakit perut sampai guling2, masuk makanan je muntah…” – Dari Umur 7 Tahun Terpaksa Buang 0vari, Tak Sangka Ini Yang Terjadi!

Published on :

Tak ada sebelah 0vari tak boleh mengandung? Kata-kata ini begitu menghantui wanita yang ‘tidak cukup sifat’ sebagai seorang wanita apabila terpaksa membuang sebelah 0varinya. Lebih-lebih lagi apabila terpaksa membuangnya dalam usia yang begitu muda. Pengalaman Wajihah yang terpaksa membuang 0vari di sebelah kiri ketika usia 7 tahun ini wajar dijadikan inspirasi buat wanita lain. Kongsinya […]

Kaki Budak TERSEPlT Di Eskalator.. Warganet Mempertikaikan Jenis Selipar Apa Yg Dipakai?

Published on :

Seorang budak lelaki berusia enam tahun terpaksa menahan sakiit hampir setengah jam apabila kaki kanannya tersepiit pada eskalator di pusat beli belah di Seri Kembangan, semalam. Jurucakap Balai B0mba dan Penyelamat (BBP) Serdang berkata, pihaknya menerima panggilan awam memaklumkan kejadian yang berlaku di tingkat dua pusat beli belah terbabit pada 5.34 petang. “Susulan itu, sepasukan […]

‘Dia menangis tak henti-henti’ – Terkejut bayi 2 bulan hembus nafas terakhir di tangan dalam pesawat AirAsia

Published on :

Ibu kepada bayi berusia dua bulan yang meninggal dunia dalam pesawat yang dijadualkan terbang dari Kuala Lumpur ke Perth, pagi Isnin, baru sahaja mahu memulakan hidup baru mereka di Australia, lapor Daily Mail. Salah seorang penumpang yang membantu pasangan itu untuk menjaga mangsa berkata, pasangan dari Arab Saudi itu dalam perjalanan ke Australia untuk memulakan […]

‘Adik Shafuan, Selamat Tinggal..’ – Dulu aktif sukan, Remaja hidap k4nser tuIang meninggaI dunia. .

Published on :

Setelah bertarrung ny4wa melawan penyakit k4nser tulang sejak Januari tahun lalu, adik Mohd Shafuan Norazhar telah menghembvsk4n naf4s terakhir di Wad Onk0logi dan Radi0terapi Hospital Kuala Lumpur (HKL) pada jam 8.45 malam tadi. Menurut laporan Harian Metro, Allahyarh4m men1nggal dunia di sisi ayah, ibu, ahli keluarga dan juga rakannya. ‘Saya sedih tapi Redha..’ Menurut ayahnya, […]

‘Aku malu! Masa kitorang makan ramai2, time bayar semua senyap! Last2 isteri nak bayarkan, tapi aku tarik tangan isteri kerana..’

Published on :

Assalamualaikum pembaca iium confession. Nama saya Nizam, berumur lewat 20an. Saya seorang juruteknik di sebuah kilang farmasi di Negeri Pantai Timur. Sudah pun berkahwin dengan isteri yang kira paras rupanya cantik dan manis orangnya. Apa yang buatkan saya lebih tertarik kepadanya adalah sifatnya yang sangat pemurah! Yes, isteri saya seorang yang suka BERSEDEKAH. Kami dikurniakan […]

‘Dah tau badan tu 137kg, tak payah ada hobi nak hiking, menyusahkan orang’ – Admin HARAM sedih dengan komen biadap warganet

Published on :

Ahad lalu, Harian Metro melaporkan seorang wanita mengalami srangan asmma dan kej4ng kedua-dua belah kaki ketika melakukan aktiviti meredah hutan di Hutan Simpan Seksyen 9, Kota Damansara, Petaling Jaya. Mangs4 yang tidak bergerak keluar, terpaksa menghubungi pihak Bomba untuk meminta bantuan. Jam 3.14 petang, seramai 16 anggota bomba mengangkat m4ngsa seberat 137 kilogram itu menggunakan […]