Bak kata peribahasa, sepandai-pandai tupai meIompat akhirnya jattuh ke tanah jua. Begitu yang dapat digambarkan dengan nasib seorang svspek dalam kejadian mencurri di parkir pelawat Hospital Putrajaya baru-baru ini.

‘Ya Allah, kesian pun ada!” – Antara komen saksi saat melihat kejadian Live depan mata.

Apa yang lebih melucukan adalah suspek bukan sahaja gagal melarikan motosikal, malah turut mendapat kesakiitan apabila terlanggar pintu kaca sehingga pecah. Eloklah tu. Kebetulan lokasi pun dekat dengan Hospital. Memang tak cakap banyak, mudah urusan mahu terus jumpa doktor dan polis!

Lebih maIang apabila svspek yang cuba melarikan diri itu akhirnya dib3rkas polis setelah tiga jam bersembunyi. Punyalah lama pihak polis menantikan svspek serah diri. Jika diikutkn, besar mana je lah Hospital sekitar. Jauh mana saja beliau mahu diamkan diri!

Menurut Ketua Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Rosly Hassan berkata, pengadu ternampak svspek cuba menghidupkan motosikal jenis Yamaha 125Z tanpa menggunakan kunci dan cuba untuk menghalangnya.

Sebaik sahaja ditegur oleh pengadu berkenaan, ssspek gelabah cuba melarikan diri ke arah lobi hospital dan dikejar oleh pengadu tersebut.

Dalam keadaan kalut, Suspek yang berusia 28 tahun itu kemudian terIanggar pintu cermin di lobi utama hospital sehingga peccah sebelum bersembunyi di dalam hospital berkenaan.

Video penuh:

Laporan kejadian Ianggar cermin tersebut mengundang reaksi tidak terjangka warganet yang tidak kering gusi dengan kecuaian suspek tersebut.

Antara komen penonton:

Sumber : Harian Metro

Kredit: celotehsaje

Article Lain

Bas yang membawa 24 anggota JPJ terb4kar! Mereka dikatakan terima ‘SUAPAN’ hingga RM32,000 sebulan!

30 orang lelaki termasuk 24 pengu4t kuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Pulau Pinang direman selama tujuh hari untuk membantu siasatan berhubung kes rasuah melindungi pemandu ‘lori kebaI’ yang melakukan kesal4han jalan raya di negeri ini, lapor Harian Metro.

Semalam, Suruhanjaya Penc3gahan Rasvah Malaysia (SPRM) menahan 33 individu termasuk 24 penguat kuasa JPJ kerana melindungi sindiket ‘lori kebal’. Tiga wanita dibebaskan dengan jaminan SPRM.

Lindungi lori lebih muatan

Menurut SPRM, kesemua mereka dipercayai melindungi pemandu lori yang melakukan kesaIahan jalan raya khususnya yang membawa lebihan muatan.

Mereka terdiri daripada 30 lelaki dan tiga wanita berusia lingkungan 31 hingga 54 tahun, ditahan di Pejabat SPRM Pulau Pinang antara jam 10:00 pagi hingga 4:00 petang semalam.

Daripada jumlah tangkapan itu, lapan individu termasuk tiga wanita terbabit ialah orang awam yang berperanan sebagai pr0ksi, tont0 serta pemilik syarikat.

Imbuhan bulanan yang lumayan! 

Semua pegawai penguat kuasa JPJ Pulau Pinang adalah dari gred 19 hingga 32 itu dipercayai menerima rasuwah berjumlah antara RM10,000 hingga RM32,000 secara bulanan.

Pembayaran itu dibuat agar anggota terbabit tidak mengambil tindakan terhadap pemandu lori dan membocorkan segala maklumat operasi JPJ.

Video

Bas terb4kar.. 

Terdahulu sebelum tiba di Mahkam4h Majistret Georgetown, bas SPRM yang membawa 30 individu itu terb4kar jam 8:50 pagi tadi.

Kejadian itu berlaku berikutan ker0sakan di bahagian enjin dan terbak4r di tepi Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu.

Bagaimanapun, tiada sebarang kec3deraan dilaporkan berlaku dan kesemua suspek berkenaan kemudian dibawa ke mahk4mah dengan menaiki 10 buah kereta.

Sumber : HarianMetro

Kredit: celotehsaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *