Seorang penjual aiskrim dilaporkan meningg4I dunia selepas motosikal yang ditunggangnya terlibat dalam kemaIangan yang tidak diingini. Siapa sangka, niat keluar untuk mencari rezeki berakhir dengan trageddi yang menyedihkan!

Dalam kejadian yang berlaku pada jam 12 tengah hari Ahad di Pasir Pekan, m4ngsa, Ahmad Samosa, 60, meninggaIdunia di tempat kejadian.

Ketua P0lis Daerah Tumpat, Superintendan Ab Rashid Mat Daud berkata, m4ngsa yang juga merupakan warga Thailand, sebelum itu menunggang motosikal Yamaha Y100 ke Wakaf Bharu dari Kota Bharu.

Tiba di lokasi, motosikal mangsa yang membawa peti aiskrim terbabas dan terjatuh ke laluan kereta yang memandu di lorong tengah.

Pemandu kereta Perodua Kancil yang berada di tengah laluan itu menekan brek kecemasan tetapi gagal tidak sempat berhenti berikutan jarak yang terlalu dekat, lalu mer3mpuh motosikal m4ngsa dari bahagian belakang.

Pemandu Kancil tidak mengalami kec3deraan dan jenazzah m4ngsa dibawa ke H0spital Tumpat untuk dibedah siasat.

Kes disiasat di bawah Seksyn41(1) AktaPengangkutanJalan 1987.

 

Sumber: Astro Awani & Harianmetro

Kredit: celotehsaje

Article Lain

Wanita cedera di kepaIa, tidak sangka tunang pergi dulu. Kereta terb4bas Ianggar besi penghadang jalan

Seorang lelaki m4ut, manakala dua lagi c3dera selepas kereta Proton Wira yang dinaiki mereka terbaabas lalu meI4nggar besi penghadang jalan dalam kejadian jam 8.15 pagi tadi di Kilometer 349.4 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara di Bidor.

Siapa sangka, perjalanan yang tak disangka berakhir dengan kisah sedih


Muhammad Azry Izwan Rohaizad, 22, tersepiit dan parrah di bahagian pemandu dilaporkan mavt di lokasi kejadian.

Dua lagi penumpang iaitu tunang mangsa, berusia 22 tahun dan seorang kanak-kanak yang belum dikenal pasti identitinya masing-masing ced3ra di kepaIa, namun dilaporkan dalam keadaan stabil dan sedang dirawat di Hpspital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh.

Ketua Pplis Daerah Tapah, Superintendan Wan Azharuddin Wan Ismail berkata, ketiga-tiga m4ngsa dalam perjalanan menghala ke Taiping, dari Kuala Lumpur.

Kes disi4sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber : TheReporter

Kredit: celotehsaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *