Bila orang yang kita sayang pergi meninggalkan kita, apa yang tinggal hanyalah memori mereka. Sebab tu salah satu cara untuk kita abadikan memori adalah melalui gambar dan video.

Begitu juga bagi pasangan dari Australia ini, menurut World Of Buzz, pasangan ini mendapat berita yang menyayat hati bila anak mereka yang berusia 11 bulan, Amiyah meninggal dunia akibat dari gangguan neurologi pada Rabu pagi, 24 April lalu.

Lebih menyedihkan bila ibu kepada bayi perempuan ini, Dee hilang telefon bimbit yang penuh dengan gambar-gambar arwah anaknya.

Pasangan ini telah memuatnaik posting di Facebook untuk merayu kepada orang ramai dengan harapan telefon bimbit tersebut dapat ditemui. Mereka meminta sesiapa yang mempunyai maklumat tentang telefon ini untuk menghubungi mereka.

Someone has picked up Dee's phone from a toilet next door to Target in Chadstone around 5:30 pm. It is a Samsung Galaxy…

Posted by Jay Windross on Saturday, 20 April 2019

“Anak kami, sekarang sedang berada di ICU dan sekarang adalah hari-hari terakhir dia bersama kami, telefon ini mengandungi memori-memori kami tentang dia.

“Kami merayu supaya anda tak buang apa-apa dalam telefon tersebut dan kami bersedia untuk beri ganjaran kalau duit yang anda mahukan.”

Bagaimanapun, lima hari selepas telefon Dee hilang, bapa Amiyah telah umumkan pemergian Amiyah di Facebooknya.

It is with utter sadness that Dee and I inform everyone that Amiyah Victoria grew her wings at 2.05am on Wednesday…

Posted by Jay Windross on Wednesday, 24 April 2019

Bagaimanapun, disebalik kesengsaraan yang dialami keluarga ini, seorang rakyat Malaysia Siti Nurhidayah cuba untuk mengambil kesempatan.

Dilaporkan, dia cuba untuk memeras ugut pasangan ini dengan wang sebanyak AUD$1,000 (RM2,900) sekiranya mereka mahukan telefon bimbitnya semula.

Wanita berusia 24 tahun tersebut telah bekerja di Australia sejak empat bulan lalu sebagai penunggang basikal untuk Uber Eats dan mempunyai dua orang anak kecil di Malaysia.

Bagaimanapun dia telah ditahan dan didakwa atas tuduhan memeras ugut pasangan malang ini dan tak dibenarkan untuk diikat jamin.

Malangnya, telefon bimbit tersebut masih belum ditemui.

Macam mana orang yang ada anak tergamak nak buat macam ni? Tak fikir ke kalau benda ni jadi dekat diri dia sendiri?

Kredit: lobakmerah

Article Lain

Rakaman Misteri! “Jangan bagi anak main cermin mlm2 lg”.. naik bulu roma lepas tonton ini

Seorang bapa berpesan agar jangan biarkan anak bermain di hadapan cermin pada waktu malam.

Nasrullah Napi memuat naik status tersebut dalam Facebook miliknya susulan kejadian aneh terjadi ke atas anaknya sendiri.

Allahu Akbar!

“Jangan bagi anak main cermin malam-malam.

“Kalau tak ini lah jadinya,” tulisnya yang turut memuat naik rakaman video sebagai bukti.

Difahamkan, ketika kejadian dia sedang bermain permainan video sebelum dikejutkan panggilan isteri meminta untuk mengambil anaknya.

“Tengah ‘syok’ main ‘game’, tiba-tiba orang rumah panggil suruh ambil anak.

Video penuh

“Ingat ada apa lah, bila tengok video ni balik haish seram!,” ujarnya.- MHE TV.

Komen netizen

Org tua2 selalu pesan jgn selalu tgk cermin…nak2 malam2…x caya sudah….nak try,cer tgh2 mlm tenung muka lama2….

Sumber:  nasrullahnapi via mhetvmhetv & Menuju kebenaran

Kredit: celotehsaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *