Susulan traggedi runtvhan yang berlaku di Terminal Bersepadu Gombak tempoh hari, pihak polis telah menemui may4t sepasang suami isteri dalam keadaan menyayat hati.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), Nordin Pauzi berkata kedua-dua m4ngsa ditemui oleh pasukan penyelamat pada jam 8.30 pagi, setelah menerima maklumat tentang kehilangan pasangan ini.

May4t pasangan yang dikenali sebagai Alias,37  dan Ima, 40 dapat dikeluarkan pada jam 2.07 petang dan 2.10 petang.

“KEDUA DUA M4NGSA SEPERTI CUBA MENYELAMATKAN ANTARA SATU SAMA LAIN.”

Sempat minum bersama

Menurut laporan daripada salah seorang daripada rakan m4ngsa, mereka sempat minum kopi bersama pada malam sebelum runtvhan itu berlaku.

Kali terakhir s4ksi melihat m4ngsa adalah pada jam 11 malam sebelum tidur. Bunyi runtvhan kuat yang berlaku pada jam 1 pagi telah menyebabkannya terjaga dari tidur.

Rakan m4ngsa percaya pasangan tersebut terper4ngkap dalam runtuh tersebut, kerana gagal menghubungi mereka dan kelibat mereka tidak kelihatan sejak kejadian berlaku.

“MEREKA SUKA DUDUK DI BAHAGIAN ATAS BANGUNAN”

Komander Operasi bomba, Murugiah Muthusamy berkata, mereka menerima laporan pada sekitar jam 1.13 pagi dan bergegas ke lokasi kejadian bersama dengan 46 ahli bomba dari Balai Bomba Wangsa Maju dan Gombak Selatan.

Tambahan, dua m4ngsa terk0rban dan tiga lagi terselamat dalam insiden runtvhan tersebut. Semua m4ngsa dijumpai di tempat runtvhan yang berasingan.

“STRUKTUR BANGUNAN YANG LEMAH ADALAH PUNCA RUNTVHAN TERJADI.

KAWASAN RUNTVHAN TELAH MENJEJ4SKAN JALAN MASUK JADI KERJA PEMBINAAN TERPAKSA DIHENTIKAN SERTA-MERTA”

Sumber: NST, Berita Harian

Kredit: celotehsaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *