“Tak boleh ke bawak bincang elok2?…” – Gara2 salah masuk laluan, wanita diserrang sekumpulan pengunjung Bazar Kota Bharu! Semalam, sebuah video memaparkan sebuah kenderaan telah diserrang oleh sekumpulan lelaki di Bazar Buluh Kubu, Kota Bharu Kelantan.

Video tersebut yang berdurasi 1 minit telah mendapat perhatian ramai di media sosial. Kenderaan yang dipandu oleh seorang wanita telah dipecohkan cermin kereta serta dibaling dengan kayu dan kon.

Rakaman penuh saat wanita tersebut menjerit & kumpulan  lelaki memecohkan kereta

KOTA BHARU – Suasana membeli belah di depan Bazar Buluh Kubu kecoh apabila seorang wanita memandu kenderaannya di kawasan laluan Pasar Malam Parit Dalam.Menerusi perkongsian video berdurasi 1.33 minit oleh pelayar Facebook, Ma Ta Seven, wanita berkenaan berang kerana diserang sekumpulan lelaki dipercayai pengunjung di situ.Ada yang bertindak merosakkan kereta wanita terbabit dengan menggunakan kayu dan kon kerana tidak berpuas hati dengan alasan yang diterima.Tidak terhenti di situ, wanita berkenaan menjerit dan mendesak agar pengunjung tidak mengapa-apakan kenderaannya serta berusaha untuk memberi penjelasan.Ia diburukkan lagi dengan jeritan beberapa lelaki supaya memecahkan kereta yang dipandu.Menerusi satu lagi perkongsian, wanita itu mendakwa dia sudah biasa melalui jalan ke pasar malam yang lazimnya boleh dilalui kenderaan.Namun berbeza dengan kejadian pada malam tadi, apabila mendapati bilangan pengunjung terlalu ramai sehingga menyebabkannya terperangkap."Awak kena faham, saya panik sebab orang kejar saya dari pasar raya dekat sini.“Awak faham tak, saya tekan minyak sebab saya nak lari daripada orang belakang, tendang kereta saya," katanya semalam.Kedengaran juga seorang pakcik apabila mendakwa, tayar kereta wanita itu bukan sahaja menggilis kaki seorang kanak-kanak dan cuba melanggar pejalan kaki lain malah bertindak biadab selepas diminta membuat penjelasan.▶Sinar Harian#Inforoadblock

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Thursday, May 23, 2019

Menerusi perkongsian di Facebook, suasana membeli belah di depan Bazar Buluh Kubu kec0h apabila wanita tersebut bertindak memandu kenderaannya di kawasan laluan Pasar Malam Parit Dalam.

Punca pengunjung tak puas hati

Pengunjung yang tidak berpuas hati, telah bertindak mer0sakkan kereta wanita terbabit kerana mendakwa kenderaan yang dipandu wanita itu telah menggiIis kaki seorang kanak-kanak dan cuba meIanggar pejalan kaki di bazar berkenaan.

Pecoh kete mu!

Menerusi satu lagi perkongsian, wanita itu mendakwa dia sudah biasa melalui jalan ke pasar malam yang lazimnya boleh dilalui kenderaan.

Namun berbeza dengan kejadian pada malam tadi, apabila mendapati bilangan pengunjung terlalu ramai sehingga menyebabkannya terperangkap.

“Awak kena faham, saya paniik sebab orang kejar saya dari pasar raya dekat sini. Awak faham tak, saya tekan minyak sebab saya nak lari daripada orang belakang, tendang kereta saya.”

Panik dengan keadaan tersebut, wanita berkenaan menjerit dan mendesak agar pengunjung tidak bertindak agresiif, serta berusaha untuk memberi penjelasan.

Tak boleh ke bawak bincang elok2?

Selepas tularnya video tersebut, ramai yang mengecam tindakan sekumpulan lelaki tersebut yang mengkassari wanita tersebut.

Menurut mereka, sepatutnya selesaikan perkara tersebut dengan baik. Tindakan kasar tidak akan menyelesaikan apa-apa masalah.

Bakpola g pecoh cermin keto? Jerit2 bagai

Salah pemandu tu jugak!

Walau bagaimanapun, seorang pengguna Facebook ini turut menyeIar tindakan wanita itu yang dianggap tiada sensitiviiti kerana tidak bertenang menjerit-jerit.disebabkan itu, orang ramai mula marah dan bertindak memecohkan cermin kereta.

Sumber : Info Roadblok Polis

Kredit: celotehsaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *