Lebuhraya DUKE! Budak Terpelanting Keluar Kereta Lalu Terjatuh Dari Jejambat Setinggi 15 Meter

Published on :

Sangat ngeri! Dilaporkan kejadian malang yang menimpa seorang kanak-kanak yang baru berusia 8 tahun ini berlaku apabila dia terlibat dalam satu kemalangan jalan raya di Lebuhraya Duta-Ulu Kelang (DUKE) sehingga menyebabkannya terpelanting keluar dari kereta yang dinaikinya. Bukan setakat itu sahaja, kanak-kanak malang itu dikatakan terjatuh pula dari atas jejambat yang berketinggian kira-kira 15 meter […]

[JUALAN 11.11] – Lori Kurier Terbakar, Semua Parcel Hangus Dijilat Api

Published on :

Punyalah shopping sakan masa promosi 11.11 haritu kan.. cuba cek ada tak barang korang yang tak sampai-sampai lagi? Kalau ada, mungkin barang korang dah hangus terbakar… Semalam, satu lori kurier telah terbakar hingga menyebabkan keseluruhan kargo dan barang-barang dekat dalam lori tersebut hangus dijilat api. Seorang wanita, Kitty Goh yang menyaksikan kejadian tersebut yang berlaku […]

Ada Unsur Syirik! Dr Zakir Saran Henti Main Permainan PUBG!

Published on :

SAMAADA kita sedari atau tidak terdapat berjuta-juta perkara yang melalaikan dan menyesatkan manusia dalam dunia. Tidak kiralah kelalaian atau keseronokan itu berunsurkan sosial seperti pergaulan, nikmati permainan video maya serta elektronik atau sebagainya. Ketahuilah kelekaan kecil sebeginilah kadangkala membuatkan kita terus hanyut daripada tanggungjawab seorang mukmin kepada Pemberi Hidup Yang Berdiri Sendiri.  Kita mungkin mudah sahaja untuk menunding jari kepada […]

[TERKINI] Puding Buih: Mangsa Pertama Meninggal Dunia! Wanita 25 Tahun

Published on :

Seorang wanita berumur 25 tahun dari Marang, Terengganu menjadi mangsa pertama meninggal dunia akibat keracunan puding buih yang dibeli secara dalam talian pada 22 Mei 2020. Mangsa menghembuskan nafas terakhir pada pukul 10.40 pagi Rabu, 3 Jun 2020 selepas menerima rawatan selama 10 hari di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ). Pengarah Kesihatan Negeri Terengganu Dr […]

Akhirnya Bomba Musnahkan Sarang Tebuan Pembunuh Kanak-kanak!

Published on :

Sarang tebuan yang menyebabkan seorang kanak-kanak perempuan meninggal dunia selepas disengat serangga berkenaan akhirnya dimusnahkan oleh Jabatan Bomba dan Penyelamat dari Paka, Terengganu. Anggota bomba terpaksa melakukan kerja-kerja memusnahkan sarang tersebut pada waktu malam bagi mengelak tebuan yang masih aktif menganggu orang ramai terutama kawasan rumah kediaman keluarga mangsa. Dalam kejadian 3 petang pada 29 Mei 2020, Nur Nazihah Mohd […]

‘Makcik Kiah’ Kini Trending. Siapakah Makcik Ini?

Published on :

Tahukah anda kini, terdapat seorang makcik yang hebat diperkatakan di dunia internet iaitu Makcik Kiah. Kenapa makcik ni trending? Apa yang telah dibuat olehnya? Jika anda lihat carta google dan juga twitter khususnya, nama Makcik Kiah kini trending dan heboh diperkatakan oleh nitizen. Rata-rata tahu akan siapa makcik ini dan ada juga yang tidak ketahui siapa makcik […]

[Gempar] PM Dedah Makcik Kiah Dapat RM8,664 Dari Pakej Rangsangan 2020

Published on :

PM bagi contoh berapa jumlah Keluarga Makcik Kiah boleh dapat dari Pakej Rangsangan Ekonomi 2020 yang baru diumumkan tadi. Ikuti kisah makcik kiah di bawah. Kisah Makcik Kiah.. Keluarga Makcik Kiah akan dapat Bayaran Prihatin Nasional sebanyak RM1600, baki BSH sebanyak RM600, bantuan pesara sebanyak RM500, bantuan tunai e-hailing sebanyak RM500 dan bantuan orang bujang […]

PDRM Tawar Diskaun 50% Untuk Bayaran Saman Trafik Sehingga 29 Mac 2020

Published on :

Rasanya ini saat-saat yang dinantikan ramai pihak terutama sekali yang memiliki saman trafik. Apa tunggu lagi, anda perlu rebut peluang ini untuk bayar saman trafik anda. Tinggal 3 hari lagi berbaki, jangan sampai terlepas tawaran yang jarang – jarang ada ini. PDRM kini tawarkan anda diskaun sebanyak 50% untuk anda membuat pembayaran saman trafik sempena Hari Polis Ke-213. […]

Bank Benar Tangguh Bayar, DS Najib Harap Pemilik Pula Bantu Penyewa

Published on :

Bekas perdana menteri memohon pemilik hartanah menurunkan sewa sehingga 90 peratus susulan penangguhan bayaran oleh bank seluruh negara. Datuk Seri Najib Razak berkata bank meringankan tanggungan pemilik hartanah maka penyewa wajar dibantu bagi mengurangkan beban akibat wabak Covid-19. “Saya harap tuan-tuan yang baik hati boleh bertimbang untuk memberi diskaun sewa sehingga 90 peratus mengikut kemampuan […]

“Kena pakai rantai besi kot” – Doktor Bengang Hand Sanitiser Dekat Hospital Asyik Kena Curi

Published on :

Semalam, seorang pakar bedah ortopedik, Dr Mahyuddin di laman Twitter peribadinya telah memuatnaik gambar beberapa hand sanitiser yang dicuri oleh individu tak bertanggungjawab. Sanitiser kami Hilang lagi!***************************Saya marah dan kecewa. Hand sanitiser yang dah diikat dengan cable wire pun boleh hilang. Bukan main cantik lagi perangai anda ye. pic.twitter.com/pE4JkcUjB5 — Dr. Mahyuddin (@DrMahyuddin) March 24, 2020 Menurut doktor ini, hand […]